Vážení rodiče,

již dříve jste obdrželi informace o tom, že KHS Olomouc provedla v naší škole stejně jako v jiných olomouckých školách odběry vody ke stanovení obsahu olova v pitné vodě.

KHS stanovila následující:

  1. Voda ve školní jídelně na pracovišti Tererovo nám. 1 i ve výdejně na pracovišti Helsinská 6 je v pořádku, tedy pitná.
  2. Pitná voda na pracovišti Tererovo nám. 1 je dále v pavilonu tělocvičny a v budově školní družiny na Tererově nám. 3, kde výjimku tvoří jen 2. oddělení školní družiny.
  3. Na pracovišti Helsinská 6 je pitná voda v pavilonech č. 1 a č. 2, v budově školní družiny u umyvadel v šatně v přízemí školní družiny i v 1. poschodí. Jako pitná je označena voda také v žákovské kuchyňce.

Na dalších místech ponecháváme opatření k dodávce pitné vody pro žáky tak, jak jsou nyní nastavena a fungují bez problémů.

Ve spolupráci se zřizovatelem školy (Statutární město Olomouc) připravujeme výměnu trubek na problematických místech. Na pracovišti Tererovo nám 1 by měla oprava proběhnout pravděpodobně ještě v zimních měsících, na pracovišti Helsinská následně, samozřejmě co nejdříve.

 

PaedDr. Eva Buchtová, ředitelka školy